Aalto-yliopisto Espoo

Aalto yliopisto Espoo

Espoon Otaniemeen valmistui hiljattain Aalto-yliopistolle uusi rakennuskokonaisuus. Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun käyttöön toteutettiin monikäyttöisiä opetus- ja työtiloja ja rakennus käsittää kaikkiaan neljä kerrosta, yhteensä 33 000 neliömetriä. Uusiin tiloihin muuttavalle Kauppakorkeakoululle rakennettiin puolestaan tiloja lähes 9 500 neliömetriä.

HSL järjestelmäväliseinillä designia ja valoisuutta

Tässä modernia suunnittelua edustavassa kohteessa lasikatosta ja ikkunoista tulviva luonnonvalo on vahvasti läsnä. Valoisuutta on korostettu runsaalla lasiseinien käytöllä, ja pääosa käytävien ja avointen yleisten tilojen vastaisista seinistä onkin lasia.

HSL Group toimitti kohteeseen puulasiseinäjärjestelmät ja niihin liitetyt umpiosat. Talon avoimeen keskustaan sekä osaan työskentely- ja opetustiloista toteutettiin ääntä eristävät lasiseinät valkoiseksi sävytetyillä, valoisuutta korostavilla puitteilla. Osaan tiloista toteutettiin lasiseinät tyylikkäästi muuhun värimaailmaan yhteensopivilla tammiviilutetuilla lasien puitteilla ja seinien umpiosilla.

Kaikki kohteeseen toimitetut seinät ovat ääntä eristäviä (39-44dB) ja takaavat tarvittavan opiskelurauhan sekä yksityisyyden tilojen käyttäjille. Visuaalisesti yhteensopiviksi sävytetyillä lasijärjestelmäseinillä, niihin liitetyillä umpiosilla ja ovilla toteutettiin todella näyttävät ja ajattomat tilakokonaisuudet. Moduulirakenteisten järjestelmäväliseinien ansiosta tilojen muuntelu tulevaisuuden tarpeiden mukaan on helppoa ja nopeaa.