Heinolan Lukio

HSL puulasiseinat Heinolan lukio

Heinolan lukion ja nuorisopalveluiden uudet tilat rakennettiin kaupungin keskustaan kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Seminaarin alueelle. Yleisilmeeltään kutsuva ja helposti lähestyttävä rakennus on tilaratkaisuiltaan joustava ja muunneltava, ja palvelee koulun ja nuorisopalveluiden lisäksi myös monipuolisesti harrastus- ja kulttuuritoimintaa.

Rakennuksen keskiönä on suuri korkea ja avoin tila, joka toimii myös ruokalana. Opetus- ja muut tilat on toteutettu tämän keskiön ympärille ja niihin kuljetaan tyylikkäitä portaikkoja pitkin. Sisätilojen viimeistelyssä on käytetty paljon puuta ja tiloihin onkin saatu luotua lämminhenkinen tunnelma, jossa tilan käyttäjien on helppo viihtyä.

Kotimaiset muuntojoustavat väliseinäratkaisut

Koska tilaratkaisujen muunneltavuus oli keskeisessä roolissa, toteutettiin kohteen väliseinäratkaisut muuntojoustavina järjestelmäväliseininä, joiden ansiosta tilojen mahdolliset muutostarpeet voidaan toteuttaa nopeasti ja samoja väliseinärakenteita uudelleen hyödyntämällä. HSL Group toteutti kohteen tilaratkaisut laadukkailla kotimaisilla puulasiseinillä jotka räätälöitiin kohteeseen tilaajan suunnitelmien mukaisesti.

Osa puulasiseinistä toteutettiin tammiviilukarmeilla, jotka toistavat tyylikkäästi yleistiloissa käytettyjä puupintoja. Opetustiloissa hyödynnettiin myös valkoiseksi sävytettyjä puulasiseiniä, jotka yhdessä vaalean lattian ja katon sekä suurten lasipintojen kanssa tekevät tiloista todella valoisat. Kohteeseen toimitettiin seiniä myös mustiksi sävytetyillä puitteilla. Väliseinäjärjestelmien yhteyteen toimitettiin myös seinien umpiosat, ovien sähköpielet sekä kääntöovet ympäröiviin rakenteisiin yhteensopiviksi pinnoitettuina. Kaikki toimitetut rakenteet ovat tehokkaasti ääntä eristäviä (rw38-49dB) joka takaa häiriöttömän ympäristön opetukseen ja oppimiseen.

Kaikki HSL Groupin tuotteet toimitetaan aina valmiiksi paikalleen asennettuina. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat järjestelmäväliseinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan.