Rettig Group pääkonttori

Rettig Group pääkonttori
Rettig Groupin suojellussa arvorakennuksessa Helsingin Bulevardilla sijaitseva pääkonttori on modernisoitu perusteellisesti. Historiallisten seinien sisään on toteutettu modernit ja aikaa kestävät toimistotilat.

Uudistuksella haluttiin edistää yhteisöllisyyttä ja tiimityöskentelyä. Uudistuksen yhteydessä tiloihin luotiin uusia kohtaamispaikkoja ja kahviloungeja. Noin puolet vanhoista toimistohuoneista purettiin ja tilat muutettiin tiimityötä paremmin palveleviksi avariksi työtiloiksi puhelinkoppeineen ja lepohuoneineen.

HSL järjestelmäväliseinät pääkonttoriuudistuksessa

Uudistuksen yhteydessä myös tilojen aiemmin tumma värimaailma muutettiin hillityksi ja harmoniseksi. Avaruuden tuntua, yhteisöllisyyttä ja valoa tuotiin myös erilaisten lasiseinäratkaisujen kautta ja huoneiden välisiä seiniä avattiin lasipinnoilla. Lasiseinä tuo maiseman osaksi tilaa ja kadottaa käytävämäisyyden. Lasiseinien osalta suosittiin samaa minimalistista linjaa kuin muualla tiloissa, ja lasiseinät asennettiin upottamalla lasiseinäjärjestelmät lattiaan ja kattoon. Lattialistoja ei käytetty lainkaan.

Älylasiseinillä valoa ja yksityisyyttä

Neuvotteluhuoneisiin asennettiin älylasiseinät, jotka voi himmentää nopeasti yhdellä napin painalluksella lasiin laminoidun kalvon avulla. Älylaseilla saavutetaan yksityisyys silloin kun palaveri on käynnissä, ja palaverin päätteeksi lasin voi muuttaa taas läpinäkyväksi. Samalla se viestii helposti siitä milloin tila on varattu.

Älylasien ansiosta neuvottelutiloissa ei tarvita erillisiä verhoja tai pysyviä teippauksia laseihin. Näin tilojen yleisilme säilyy myös avarampana ja luonnonvalo kulkee esteettömästi silloin kun neuvottelutilojen seinät ovat läpinäkyvässä tilassa.

HSL Group toimitti Rettigin pääkonttoriuudistuksen kaikki lasiseinäjärjestelmät. Kohteessa käytettiin HSL:n täyslasiseiniä ja älylaseja, alumiinilasiseiniä sekä puulasiseiniä, tilakohtaisella ääneneritysluokituksella.

Lasiseinien puitteet sävytettiin muihin rakenteisiin sopiviksi ja puulasiseinät toimitettiin puitteiltaan toivotulla pintamateriaalilla viilutettuna. HSL Group toimitti lasiseinien yhteyteen myös ovet, ovien sähköpielet ja muut umpiosat muiden rakenteiden kanssa yhtenäisellä pintamateriaalilla ja sävyllä varustettuna.

Tyylikkäillä lasiseinillä perinteikkäisiin tiloihin saatiin modernia design-ilmettä, ja moduulirakenteisten järjestelmäseinien ansiosta tilojen muunneltavuus tulevaisuuden tarpeiden mukaan on helppoa ja nopeaa.

Rettigin pääkonttoriuudistusta käsittelevään artikkeliin voit tutustua tästä.