RPT byggfakta toimitilauudistus

HSL Group siirtoseinat rpt

Espoossa toimivan RPT Byggfakta Oy:n toimitiloja uudistettiin vastaamaan paremmin nykyisen käytön tarpeita. Toimitilojen uudistuksen yhteydessä aiemmin avoimia tiloja jaettiin pienempiin osiin nykyaikaisilla muunneltavilla sisäseinäratkaisuilla. Uusien tilanjakoratkaisujen toteutuksesta vastasi HSL Group.

Osa tilaratkaisuista toteutettiin laadukkailla HUFCOR type 100 siirtoseinillä. Siirtoseinien ansiosta yksi suurempi tila voidaan muutamassa minuutissa jakaa kahteen erilliseen ääntä eristävään osaan ja taata työrauha sekä keskustelujen yksityisyys seinän molemmin puolin. Kohteeseen asennetut siirtoseinät liikkuvat otsarakenteeseen integroiduilla kiskoilla ja kuulalaakeriteloilla, joiden avulla seinäelementit siirtyvät tilanjakajiksi kevyesti ja nopeasti.

Siirtoseinäelementit on varustettu suurilla laseilla, joten tilat tuntuvat avarilta ja valoisilta myös niiden ollessa jaettuina. Seinäelementtien lasien ympärille valittiin vaaleaksi sävytetyt pintamateriaalit joka korostaa tilojen valoisuutta. Lattiaan ja otsarakenteeseen tiivistyvät siirtoseinät eristävät myös erittäin tehokkaasti ääntä. Tässä kohteessa siirtoseinän ääneneristävyys on Rw53dB.

Myös muihin jaettaviin tiloihin toivottiin läpinäkyvyyttä ja hyvää äänenhallintaa. Nämä tilat toteutettiin hyödyntämällä puitteiltaan valkoiseksi sävytettyja alumiinilasiseiniä ja niihin yhdistettyjä leveitä alumiinipuitteisia liukulasiovia. Lasiseinäelementit rakennettiin pystykarmittomina HSL GLASS / ALU mallistostamme, jolla saatiin maksimoitua yhtenäinen lasipinta ja huomattavasti keveyttä seinän ulkoasuun. Liukulasien suuret kulkuaukot lisäävät yhtenäisen tilan tuntua ja tarvittaessa kevyesti liukuva lasiovi muuttaa tilan yksityiseksi hetkessä. Alumiinilasiseinien ja liukulasiovien ääneneristävyys on koko rakenteen osalta Rw37dB eli keskustelujen yksityisyys ja työrauha on taattu.

HSL Groupin ammattiasentajat vastaavat kohteen lasiseinien, liukulasien ja siirtoseinien ylläpidosta sekä muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan.