Rakennusliikkeen mielipide

HSL_28-1024x435

Kohde Derby Business Park

 

“Tervetuloa Derby Business Parkiin. Tämä kohde on erinomainen esimerkki SRV:n osaamisesta ja myös onnistuneesta yhteistyöstä HSL Groupin kanssa. Derby Business Park on jatkoa SRV:n HTC-konseptille, joka kokoaa korkean teknologian yrityksistä ja tutkimusyksiköistä tehokkaan työyhteisön.

Tärkeä osa-alue niin uusien toimitilojen suunnittelussa kuin vanhojen kohteiden saneerauksessa on ympäristön huomiointi. SRV:ssä entistä ekologisempi rakentaminen alkaa jo suunnittelupöydältä ja tämä vihreä lanka kulkee mukana läpi koko projektin. Tunnustuksena edistyksellisestä suunnitteluprosessista Derby Business Park valittiin vuoden parhaaksi suomalaiseksi tietomallinnuskohteeksi Tekla BIM Awards -mallikilpailussa. Tämän lisäksi kohteelle ollaan hakemassa Leed Gold –ympäristösertifiointi. Derbyyn valitulla maalämmöllä sekä automaattihanoilla ja säädettävällä valaistuksella tavoittelemme 20 prosentin säästöä veden- ja energiankulutuksessa verrokkikohteeseen nähden.

HSL Group on meille tuttu kumppani jo vuosien takaa. Keskinäinen luottamuksemme on vahvistunut yhteisten onnistumisten myötä ja myös Derby Business Parkissa olen kokenut kumppanuuden rakentavana. Oleellista niin HSL:lle kuin muillekin kumppaneillemme on tarjota aktiivisesti uusia, innovatiivisia ratkaisuja. Annan kaksi esimerkkiä, joissa HSL lunasti heille asetetut odotukset.

Tärkeä osa-alue uusien toimitilojen suunnittelussa on ympäristön huomiointi.

Ensimmäinen näistä oli suunnitteluvaiheessa rakennettu mallihuone, jossa pystyimme arvioimaan HSL:n tuotteiden soveltuvuutta Derbyyn. Sen myötä huomasimme HSL:n tehdasvalmisteisten otsarakenteiden, yhdistettynä yhteiskannakointijärjestelmään, ratkaisevan tilasuunnittelun muutamia haasteita ja nopeuttavan tilojen valmistumista. HSL:n otsarakenteiden käyttö mahdollisti otsien asentamisen jo varhaisessa rakennusvaiheessa ennen kuin alapuolisia rakenteita oli suunniteltu valmiiksi. Toinen esimerkki on yhdessä HSL:n kanssa kehittämämme tilarakenne, jossa yhdistyvät avokonttorin ja työhuoneen perinteiset puolet. Käytimme HSL:n seinäelementtejä uudella tavalla ja saimme aikaiseksi kustannustehokkaan ratkaisun, johon myös tilojen käyttäjät ovat olleet tyytyväisiä.
Vaikka jokainen kohteemme on omalla tavallaan uniikki, rakentamiskustannusten tulee pysyä asetetuissa rajoissa. HSL-seinien täysin asennusvalmis elementtirakenne on osoittautunut erittäin käyttökelpoiseksi molempien vaatimusten osalta. Seinien materiaalivaihtoehdot ovat monipuoliset ja toisaalta tuotanto tehokasta ja asennus on todella nopeaa ja siistiä.”

Nähdään Derby Business Parkissa!

Ossi Inkilä
SRV, suunnittelupäällikkö
Derby Business Park

Jätä yhteydenottopyyntö

  Yritys

  Yhteyshenkilö

  Sähköposti

  Puhelinnumero

  Soita meille

  Saat lisätietoja ratkaisuistamme nopeasti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.