Arkkitehdin arvio meistä

Picture-2-en

Helin Architects

”HSL on tuttu nimi minulle jo vuosikymmenien ajalta. HSL tai Heinolan Seinälinja, kuten nimi yhteistyömme alkuaikoina kuului, on ollut mukana useissa toimistomme suunnittelemissa kohteissa. Arkkitehdin työ on luomista, jossa ideoiden, muotojen ja materiaalien toistettavuus reaalimaailmassa on keskeinen onnistumisen edellytys.

Toimistomme on päässyt suunnittelemaan monia pääkaupunkiseudun tunnetuista kohteista, kuten Nokian pääkonttorin, Kampin liiketiloja ja asuntoja, Ilmarisen uuden pääkonttorin eli entisen Lepakon rakennuksen ja tuoreimpana kohteena Helsingin Kalasataman erittäin mittavaa muutostyötä. Kaikki kohteet ovat aina omia ainutlaatuisia tapauksiaan, joissa arkkitehdin tulee säilyttää tuntuma sekä kohteen ympäristöön että tilojen käyttäjiin. Uskon meidän onnistuneen tässä tehtävässä hyvin.

Kun muodostan näkemyksen yksittäisistä tiloista tai huoneista, eteen tulevat aina myös konkreettiset materiaalivalinnat.

HSL-seinien modulirakenne on erittäin kätevä tilojen muuntojoustavuuden tehostamisessa

Olen vuosien saatossa huomannut HSL-järjestelmäväliseinien vastanneen useimpiin tarpeisiimme. HSL-seinien modulirakenne on esimerkiksi ollut erittäin kätevä tilojen muuntojoustavuuden tehostamisessa. HSL myös kehitti yhteisen suunnitelmamme pohjalta ensimmäisen täysin tasaisen käytäväseinärakenteen, jossa huoneiden ovet saatiin samalle tasalle seinien kanssa. Nykyäänhän tämä on varsin paljon käytetty rakenne erilaisissa toimistoissa ja julkisissa tiloissa.

Uusien kohteiden suunnittelussa edellä mainittu muuntojoustavuus on entistä tärkeämpi työtäni ohjaava vaatimus. Samoin tilojen akustiset ominaisuudet ovat hyvin tärkeä tekijä niin yleisen viihtyvyyden kuin toiminnallisuuksienkin takia. Muun muassa erilaiset hiljaiset huoneet tulevat yleistymään. HSL on mielestäni onnistunut kehittämään järjestelmäseiniään näiden vaatimusten mukaisesti ja pysynyt meidän arkkitehtien ajatusten tahdissa. Lopuksi haluan nostaa uuden Metsätapiolan toimistotalon Espoossa esimerkiksi todella monimuotoisesta tilasuunnittelusta. Myös täällä olemme käyttäneet HSL:n seiniä.”

Antti Laiho
Arkkitehti
Helin Architects

Jätä yhteydenottopyyntö

  Yritys

  Yhteyshenkilö

  Sähköposti

  Puhelinnumero

  Soita meille

  Saat lisätietoja ratkaisuistamme nopeasti ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme.