Ahlsell myymälän työtilat Lahti

Ahlsell on johtava teknisen tukkukaupan ammattilainen Pohjoismaissa. Se tarjoaa alan ammattilaisille LVI-, sähkö-, teollisuus-, kylmä- ja paloturvatuotteita. Suomessa ammattilaisia palvellaan yli 30 myymälässä.

Lahden myymälätilan yhteyteen haluttiin luoda myyjille omat rauhalliset työtilat, joissa keskittymistä vaativat tehtävät, sekä asiakkaiden kanssa käytävät neuvottelut voi tarvittaessa hoitaa omassa rauhassa. Myymälätila on korkeaa ja avointa tilaa, joten myyjien työhuoneet toteutettiin HSL Groupin järjestelmäseinätuotteista rakentuvina itsenäisinä työhuone-moduleina.

Ääntä eristävä modulirakenne

Työhuoneiden taka- ja sivuseinät toteutettiin vaaleaksi pinnoitetuilla äänieristysluokitelluilla (Rw42dB) umpiseinäelementeillä. Takaseinään ja kattoon lisättiin vielä akustiikkalevyt tilan käytettävyyden optimoimiseksi. Tila varustettiin itsenäisellä valaistuksella ja sähkövarauksilla.

Myymälään päin oleva etuseinä toteutettiin lattiasta kattoon yltävällä, ääntä eristävällä alumiinilasiseinällä ja liukulasiovella (VTT testattu, Rw33dB koko rakenteelle). Lasiseinien puitteet sävytettiin tilaajan toiveiden mukaiseen sävyyn. Liukulasin avaamalla tila on luontevasti yhteydessä muuhun myymälään, ja lasiseinä tuo tekee työhuoneesta avaran ja miellyttävän käyttää.

Tällä toteutuksella syntyi avoimeen myymälään todella tyylikkäät itsenäiset työtilat nopeasti ja pölyttömästi, ilman haittaa myymälän normaalille käytölle. Moduulirakenteen ansiosta työtilojen muuntelu on tulevaisuuden tarpeiden mukaan helppoa ja nopeaa.