Cooperin päiväkoti

Cooperin päiväkoti

Tyylikkäät muunneltavat tilat päiväkotiin

 

Järvenpäässä otettiin vuoden alussa käyttöön uusi Cooperin päiväkoti. Se tarjoaa tilat noin 200:lle päiväkotilaiselle ja 40:lle varhaiskasvatuksen ja siihen liittyvän toiminnan ammattilaiselle. Tilaratkaisuiltaan ainutlaatuinen päiväkoti sijaitsee hyvinvointikampuksella, jossa asuu paljon ikäihmisiä. Päiväkotiin on luotu tiloja, joissa eri ikäryhmien kohtaaminen on luontevaa. Tavoitteena on, että vanhempi väestö pääsee osalliseksi päiväkotitoimintaan.

Muunneltavuutta, näkyvyyttä ja äänenhallintaa

Osa päiväkodin tiloista on suunniteltu siten, että tilat voidaan helposti yhdistää tai jakaa pienempiin ryhmätiloihin. Tilanjakoratkaisut toteutettiin HSL Groupin kotimaisilla alumiinilasiseinillä ja niihin liitetyillä alumiinipuitteisilla liukulasiovilla. Leveät liukulasiovet mahdollistavat sen, että jopa puolet seinästä aukeaa tilat yhdistäväksi aukoksi nopeasti ja helposti.

Sirot alumiinipuitteet antavat seinille ja liukulaseille modernin ja tyylikkään ilmeen. Lasiseinien ja liukulasien alumiinipuitteet sekä liukuovien alumiiniset lattiakiskot ovat Decoral-pinnoitettuja. Decoral-menetelmällä alumiiniprofiilille pystytään tekemään halutun puun tai kiven näköinen pinta asiakkaan toivomalla sävyllä. Pinnoite on erittäin kestävä ja sopii siksi hyvin vaativiin kohteisiin.

Lasiseinät ja ovet tekevät tiloista avaran tuntuisia, ja mahdollistavat tapahtumien seurannan myös eri tilojen välillä. Seurannan lisäksi lähes kahden sadan päiväkotilaisen kanssa toimittaessa tarvitaan välillä myös äänenhallintaa. Lasiseinien ja liukulasiovien testattu ääneneristävyys on 33 dB joka mahdollistaa rauhalliset ja meluttomat tilat kulloisenkin tarpeen mukaan.

Muuntojoustavien järjestelmäseinien johdosta tilojen muuntelu tulevaisuuden tarpeiden mukaan on helppoa ja pölytöntä. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat seinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä kohteen koko elinkaaren ajan.