Kailas-talo Heinola

Kailas-talo HSL puulasiseinat ja puulasiovet

Heinolan uusi Kailas-talo avasi ovensa keväällä 2023. Kohde tarjoaa tilat koululaisille, esiopetukselle, varhaiskasvatukselle sekä liikuntaharrastustoiminnalle käsittäen Heinolan alueen suurimman liikuntahallin. Piha-alue on suunniteltu monipuoliseksi leikki- ja pelialueeksi jossa on huomioitu myös erityislapsien tarpeet.

Kohde on toteutettu käyttäjälähtöisesti tilojen muunneltavuus ja monikäyttöisyys huomioiden. Osa oppimistiloista on yhdistettävissä siirtoseinillä toisiinsa tai avattavissa talon keskustoriksi kutsutulle yhteisalueelle. Tilojen monikäyttöisyyteen on kiinnitetty erityistä huomiota, esimerkiksi siten, että varhaiskasvatuksen lepotilat ovat muussa käytössä lepoajan ulkopuolella.

Kohteen tilaratkaisujen toteutuksessa hyödynnettiin HSL Groupin kotimaisia puulasiseiniä, jotka ovat oivallinen ratkaisu vaativaan oppilaitosympäristöön. Suurempien yhtenäisten tilojen jako pienempiin osiin toteutettiin korkeita koivuviilupinnoitettuja puulasiseiniä ja niihin liitettyjä tyylikkäitä puukarmein varustettuja liukulasiovia ja kääntölasiovia käyttäen. Näiden yhteyteen toimitettiin myös yhteensopivuksi pinnoitetut seinien umpiosat ja ovien sähköpielet. Korkeiden lasiseinien ansiosta näkyvyys tilasta toiseen säilyy esteettömänä joka helpottaa arjessa valvontaa ja tekee tiloista valoisia sekä avaran tuntuisia.

Kohteesta löytyy myös hyvin persoonallisia tiloja kuten pyöreitä huoneita. Niiden ja muiden kiinteiden väliseinien valoaukkoihin valmistettiin mittatilaustyönä ääntä eristävät puusisäikkunat. Ikkunoita toteutettiin sekä koivuviilupintaisilla ja maalatuilla karmeilla kohteen suunnitelmien mukaisesti. Perinteisempien neliskulmaisten sisäikkunoiden lisäksi osa ikkunoista toteutettiin pyöreinä. Tyylikkäästi viimeistellyn pyöreän puukarminsa kera nämä ikkunat kiinnittävät varmasti katsojan huomion.

Kaikki puulasiseinät, liukulasiovet ja puusisäikkunat valmistettiin kunkin tilan mittojen mukaan ja tilakohtaisten ääneneristävyysvaatimusten mukaisina (Rw 39-42dB). Osa puulasiseinistä toteutettiin myös paloluokiteltuina (EI30).

Uudelleen käytettävät kotimaiset järjestelmäseinät ovat ekologinen valinta väliseinärakenteiksi. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat seinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan. Kaikki HSL Groupin tuotteet toimitetaan aina valmiiksi paikalleen asennettuina.