Kouvolan Karhut

Aalto yliopisto Espoo

Kouvolan Karhut on Kouvolassa sijaitseva toimistokiinteistö, johon saneerattiin nykyaikaiset ja tyylikkäät työtilat. Tavoitteena oli luoda työntekijöille viihtyisä ja avaran tuntuinen työympäristö, josta löytyy erillisiä rauhalliseen yksilötyöskentelyyn soveltuvia tiloja sekä neuvotteluhuoneita.

HSL lasiseinillä valoa ja työrauhaa

Luonnonvalo haluttiin hyödyntää työtilojen lisäksi myös rakennuksen pitkillä käytävillä ja mahdolliset tilojen muutostarpeet haluttiin huomioida ennakkoon. Valon määrä maksimoitiin runsaalla lasien käytöllä, ja työhuoneet sekä neuvottelutilat rakennettiin järjestelmäväliseinillä tulevan muuntojoustavuuden varmistamiseksi.

Seinien materiaaleiksi valikoituivat HSL alumiinilasiseinät, joissa tilasta riippuen käytettiin kirkkaita karkaistuja- ja laminoituja ääntä eristäviä laseja. Riittävä yksityisyys ja työrauha taattiin asianmukaisella äänenhallinnalla. Ääntä eristävillä liukuovilla varustettujen työtilojen ääneneristävyys on Rw33dB ja kääntöovilla varustetuissa neuvottelutiloissa rakenteen ääneneristävyys on Rw37dB.

Lasiseinien puitteet, ovet ja ovien sähköpielet maalattiin asiakkaan toivomiin sävyihin. Lopputuloksena saavutettiin tyylikkäät ja valoisat tilat visuaalisesti yhteensopivalla yleisilmeellä.