Myllypuron Kampus Helsinki

ECHA HSL järjestelmäväliseinät

Uusi Myllypuron kampus on Metropolia ammattikorkeakoulun suurin oppilaitos. Se koostuu neljästä U:n mallisesta, näyttävillä lasisilloilla toisiinsa kytkeytyvästä uudisrakennuksesta, joiden koko on yhteensä 56 000 bruttoneliömetriä. Suuret kaarevilla ulkopinnoilla toteutetut rakennukset kohoavat aina 48 metrin korkeuteen saakka, joten kokonaisuus on vaikuttava.

Kampuksella opiskellaan sosiaali- ja terveysalaa sekä kiinteistö- ja rakennusalaa. Kampus kokoaa yhteen noin 500 työntekijää ja 6000 opiskelijaa.

Tavoitteena muunneltavat ja monikäyttöiset tilat

Kohteen suunnittelun tavoitteena oli tilojen monikäyttöisyys ja se, että tilaratkaisut joustavat myös tulevaisuudessa. Kampuksella on paljon avoimia oppimisympäristöjä, mutta myös eri tarkoituksiin räätälöityjä erikoistiloja. Esimerkiksi sosiaali- ja terveysalan oppimisympäristöissä sijaitsee kaikki terveydenhuollon tasot ja niistä muodostui Euroopan suurin simulaatiosairaala. Osassa terveydenhuollon tiloissa vastaanotetaan ihan oikeita asiakkaita.

Rakennusten luonnonvaloa tulvivalle ulkokehälle sijoitettiin muuntojoustavat huonerivit, joiden väliseinä-elementtejä voidaan tarpeen mukaan lisätä tai poistaa. Rakennusten keskellä on lasiseinillä varustettuja opetustiloja sekä niihin liitettyjä ikkunattomia aputiloja.

Kampuksen muuntojoustavat huone- ja opetustilat toteutettiin HSL Groupin modulaarisilla puulasijärjestelmäseinillä ja niihin liitetyillä sähköpielillä ja ovilla. Ääntä eristävät lasiseinät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta hyvin vaativaan ympäristöön. Seinien puitteet sävytettiin värisuunnitelman mukaisesti muuhun ympäristöön sopiviksi.

Moduulirakenteen ansiosta tilojen muuntelu on tulevaisuuden tarpeiden mukaan nopeaa ja pölytöntä, jolloin siitä aiheutuu mahdollisimman vähän rajoitteita tilojen normaalille käytölle. HSL Group toimittaa järjestelmäseinät ja muut tilaratkaisut elinkaarimallilla, eli HSL:n kokeneet ammattilaiset vastaavat tarvittaessa esimerkiksi tilojen tulevien muutostöiden toteutuksesta koko niiden elinkaaren ajan.