OP Loviisa konttoriuudistus

K-Kampus Helsinki

Tila muuntautui viihtyisäksi pankkikonttoriksi alumiinilasiseinien avulla

 

Lähtötilanne oli haastava: Loviisassa oltiin yhdistämässä kahta pankkikonttoria yhdeksi. Uusi yhdistetty konttori remontoitaisiin laajentamalla tilaa purkaen aluksi kaikki vanha pois. Arkkitehti oli tehnyt piirustukset tyhjän tilan muokkaamiseksi. Tilaan tarvittiin väliseiniä, jotka muodostaisivat jokaiselle toimihenkilölle oman loossin.

“Koska toimimme pankkialalla, tarvitsimme seinäratkaisuja, jotka suojaavat asiakasta ja asiakastapaamista. Finanssitavaratalona toimiamme ohjaa pankkisalaisuus ja vakuutussalaisuus”, kertoo Saila Rosas, Länsi-Kymen Osuuspankin toimitusjohtaja.

Seinäratkaisujen toimittamisessa arkkitehti vinkkasi Rosasta kääntymään HSL Groupin puoleen.

“Jo ensi yhteydenotto teki minuun vaikutuksen. Puhelimeen vastaava henkilö otti asian heti hoitaakseen. HSL Group oli joustava ja asiantunteva. Koimme jo alusta, että tällaisen yhtiön kanssa on hyvä tehdä töitä!”

Konttorin remontilla oli kiire ja sitten vielä koronakriisi puhkesi.

“Olimme huolissamme, miten saamme sellaiset tilaratkaisut, mitkä palvelevat meidän erityistarpeita ja ylipäätään valmistuuko tila ajoissa. HSL Groupilta tuli rauhoittavaa viestiä, että asiat järjestyvät. Seinät tulivat sinä päivänä, kun oli sovittu. Työt alkoivat ja joutuivat mallikaaasti. Olin aina hämmästynyt tullessani työmaalle, että asiat olivat edenneet niin joutuisasti”, kertoo Saila Rosas.

Tilaratkaisussa käytettiin HSL ALU 92 alumiinilasiseiniä, sekä HSL ELEMENT umpiseiniä, jotka pehmensivät myös desibelejä. Konttorilla pystyttiin seinien avulla jaksottamaan toimintoja ja osastoimaan akustisesti tiloja.

“Päivittäinen työskentelymme on muuttunut verrattuna entiseen, saimme seinäkkeiden avulla uusia huoneita, siis jokaiselle toimihenkilölle omat tilat. Häiriöitä ei kuulu seinien läpi. Mikä parasta, seinäkkeet ovat varsin keveitä ja ovet liikkuvat pehmeästi”, kehuu Saila Rosas.

Saimme sellaiset tilat tai oikeastaan paremmat tilat kuin olimme osanneet kuvitella. Urakka toteutui todella nopeasti, ehkä jopa nopeammin kuin olimme suunnitelleet”, sanoo Saila Rosas ja jatkaa:

“HSL Groupin henkilökunta oli todella sitoutunutta ja ilmiselvästi asiantuntijoita omalla alallaan, palvelu oli hurjan sutjakkaa, eikä tarvinnut odottaa, että hypytetään paikasta toiseen ja henkilöltä toiselle, vaan asiat hoituivat. Tykkäsin, että saimme asiantuntija-apua, juuri sellaista, mitä me tarvittiin.”

Lopputuloksesta sekä asiakkaat ja henkilökunta ovat antaneet todella hyvää palautetta. Tilan ilme on raikas, ratkaisut ovat hyviä. Tilassa on valoisaa ja avaraa, sillä lasiseinäkkeet antavat ilmavuutta.

“Nyt kun meillä on muissa konttoreissa remontteja, samoja ratkaisuja toivotaan niihinkin. Meidän Loviisan konttorille ollaan siis kateellisia”, kertoo Saila Rosas, Länsi-Kymen Osuuspankin toimitusjohtaja.

Katso kohteen esittelyvideo alta.