Ramboll Village Espoo

Espooseen Turunväylän ja Kehä l:n kupeeseen valmistui Ramboll Finland Oy:n uusi energiatehokas 19 000 neliömetrin kokoinen päätoimitalo. Tavoite oli yhdistää Rambollin pääkaupunkiseudun eri toimipisteet yhden katon alle. Uusi päätoimitalo palveleekin nyt yli tuhatta työntekijää.

Ramboll Village on korkealaatuinen, ympäristöystävällinen ja inspiroiva työympäristö. Rakennuksen julkisivu on hyvin persoonallinen pyöreine kulmineen ja ekologisuutta korostavine tehosteväreineen. Kestävä kehitys, ympäristöystävällisyys ja energiatehokkuus olivat tärkeässä roolissa Ramboll Villagea suunniteltaessa.

Luonnollisia kohtaamisia ja rauhallisia työtiloja

Rakennuksen sisätilojen suunnittelussa haluttiin korostaa henkilökunnan luonnollisia kohtaamisia. Keskeltä rakennusta löytyy avara atrium-piha, joka toimii yhteisöllisenä kohtaamispaikkana. Jokaisesta kerroksesta löytyy myös kohtaamispaikkana toimiva kahvila ja taukotilat. Nämä sijaitsevat kerroksittain hisseille ja portaisiin vievän kävelyreitin varrella, joka osaltaan edistää työntekijöiden luonnollista kohtaamista.

Avointen työskentelyalueiden yhteyteen toteutetut hiljaiset vetäytymistilat sekä projektityöskentely- ja neuvotteluhuoneet taas takaavat rauhallisen ympäristön palavereihin ja keskittymistä vaativaan työskentelyyn.

Yksilötyöskentelyyn suunniteltujen tilojen lasiseinät toteutettiin HSL Groupin ääntä eristävillä alumiinilasiseinillä ja liukulasiovilla, joilla tehokkaista neliöistä saatiin hiljaisia, avaria ja valoisia. Tiimi- ja neuvottelutilojen seinät taas toteutettiin HSL Groupin ääntä eristävillä pystykarmittomilla täyslasiseinillä. Lasiseinien yksilöllisillä teippauksilla luotiin tiloihin tyylikästä design-ilmettä. Kokonaisuus täydennettiin sisustuksen sävyihin sovitetuilla umpi-ovilla ja sähköpielillä.

Mikäli näiden tilojen muuntelu on tulevaisuudessa ajankohtaista, onnistuu se helposti moduulirakenteisten järjestelmäväliseinien ansiosta.