Sinilähde-talo Heinola

HSL puulasiseinät sinilähteen koulu

Heinolassa otettiin käyttöön uusi tyylikäs oppilaitos, joka on nimetty sijaintinsa mukaan Sinilähde-taloksi. Uudiskohde tarjoaa tilat 84 päiväkotilaiselle ja 150 koululaiselle liikuntapaikkoineen ja erikoisluokkineen. Useat talon tiloista ovat myös kaupunkilaisten vuokrattavissa liikunta-, juhla- ja kokoontumistiloiksi ja luonnonläheinen piha-alue toimii monipuolisena liikuntapaikkana kaiken ikäisille kaupunkilaisille.

Järjestelmäseinillä luotiin monipuoliset ja joustavat tilat

Kohteen suunnittelussa huomioitiin monikäyttöisyys, joustavuus ja tilojen helppo muunneltavuus. Lopputuloksena syntyi uuden opetussuunnitelman mukainen yhteisöllisyyttä tukeva, joustava ja viihtyisä oppimisympäristö.

Tiloja jaettiin pienempiin osiin HSL Groupin toimittamilla kotimaisilla järjestelmäväliseinillä. Seinien suuret lasipinnat tuovat jaettuihin tiloihin valoa ja tammiviilutetut puitteet antavat seinille ajattoman tyylikkään ulkoasun. Seinien ääneneristävyys toteutettiin kunkin tilan vaatimustason mukaisesti ja se on lasityypistä riippuen Rw32-49dB. Kokonaisuus viimeisteltiin tammiviilutetuilla ääntä eristävillä kääntöovilla.

Muuhun rakennuskokonaisuuteen visuaalisesti yhteensopivilla puulasiseinillä luotiin mm. työhuoneita, neuvottelutiloja, opetustiloja ja päiväkodin tarpeisiin suunniteltuja tiloja. Esteetön näkymä tilasta toiseen tukee yhteisöllisyyttä, helpottaa havainnointia ja tuo tiloihin avaruuden tuntua.

Muuntojoustavat järjestelmäväliseinät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta hyvin vaativaan oppilaitosympäristöön ja niillä toteutetut tilat on tarpeen mukaan muunneltavissa nopeasti ja pölyttömästi. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat seinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan.