SPR Uusi Veripalvelukeskus järjestelmäseinät

Veripalvelu HSL alumiinilasiseinat

Vantaan Vehkalaan rakennettiin Suomen Punaisen Ristin Veripalvelulle uudet toimitilat. Hankkeen myötä Veripalvelun tuotanto, laboratorio, logistiikkatilat sekä tukitoiminnot siirtyivät Helsingin Kivihaasta uusiin moderneihin tiloihin. Veripalvelun uudessa päätoimipaikassa työskentelee noin 300 henkilöä. Korkealaatuisten tuotanto- ja laboratoriotilojen johdosta kyseessä oli taloteknisesti vaativa kohde.

Tyylikkäät ja tarpeen mukaiset tilaratkaisut

Kohteen tilaratkaisut toteutettiin HSL Groupin kotimaisilla muuntojoustavilla järjestelmäväliseinillä. Laboratorio- ja tuotantotilojen pitkät käytävänpuoleiset seinät toteutettiin lattiasta kattoon ulottuvilla alumiinilasiseinillä ja niihin liitetyillä alumiinisilla kääntölasiovilla. Ensimmäisen kerroksen seinien yhteyteen toteutettiin myös liukulasiovia antibakteerisen pinnoitteen omaavilla vetimillä. Lasin ja alumiinin yhdistelmä on hyvä materiaalivalinta vaativan hygieniatason tiloihin.

Ensimmäisen kerroksen käytävän toiselle puolelle jäävien yleisten tilojen alumiinilasiseinät toteutettiin pystykarmittomina, millä saatiin paljon näyttävää ja yhtenäistä lasipintaa. Täyskorkeiden lasiseinien ansiosta tilat ovat valoisat ja yleisistä tiloista on mahdollista seurata teknisemmän puolen tapahtumia.

Puitteiltaan mustiksi sävytettyjä korkeita lasiseiniä käytettiin myös muiden tilanjakoratkaisujen toteutuksessa. Niillä toteutettiin mm. toisen kerroksen työtilojen avoimeen aula / käytävätilaan antavat pääseinälinjat, neuvottelutilojen seinät sekä yksittäisten työhuoneiden seinät. Neuvottelu ja työhuoneissa lasiseinien kumppaniksi valittiin asiakkaan suunnitelmien mukaan tyylikkäästi ympäröivien rakenteiden sävyihin sopivat tammiviilutetut puiset kääntö-ovet ja seinien umpiosat.

Kohteeseen toteutettiin myös erillisiä yksityisyyttä tarjoavia puhelinhuoneita, joiden käytävän puoleiset seinät koostuvat lasiseinistä ja tammiviilutetuista puuovista sekä umpiosista. Kaikki kohteeseen toimitetut väliseinäratkaisut ja ovet ovat tehokkaasti ääntä eristäviä, joka takaa työrauhan ja neuvotteluiden yksityisyyden. Lopputuloksena syntyi tyylikkäät ja käyttäjän tarpeet huomioivat tilat.

Kaikki HSL Groupin tuotteet toimitetaan aina valmiiksi paikalleen asennettuina, suunnitelman mukaisessa aikataulussa. HSL Groupin ammattilaiset vastaavat järjestelmäseinien ja ovien ylläpito- ja muutostöistä, asiakkaan niin halutessa, kohteen koko elinkaaren ajan.

Tutustu myös kohdetta esittelevään projektiuutisten artikkeliin.