Tietotie 6 Espoo

ECHA HSL järjestelmäväliseinät

Tietotie 6:ssa sijaitseva entinen toimistokiinteistö peruskorjattiin Espoon kaupungille moderneiksi työtiloiksi ja oppilaitoskäyttöön. Käyttötarkoituksen muutoksen myötä kohde tarjoaa kaupungin eri yksiköiden käyttöön 26 000 uudistettua neliötä. Hanke vahvistaa Otaniemen asemaa Espoon koulutuskeskittymänä.

Kiinteistössä toimii nyt mm. Otaniemen lukio, joka syntyi Pohjois-Tapiolan ja Olarin lukioiden yhdistyessä. Uusi oppilaitos tarjoaa modernit työ- ja opetustilat, auditoriot ja liikuntasalit ja kokoaa yhteen noin 800 opiskelijaa.

Modernit ja muunneltavat tilat

Sisätilojen suunnittelun tavoitteena oli modernit ja valoisat tilat. Tämä ratkaistiin erillisten työtilojen osalta toteuttamalla tilojen käytävän puoleiset seinät HSL Groupin lattiasta kattoon ulottuvilla puulasiseinillä. Äänieristetyt lasiseinät toteutettiin välikarmittomina, jolla korostetaan seinän keveyttä ja modernia ilmettä. Korkeiden lasiseinien ansiosta käytävien valo kulkee tehokkaasti tilaan saaden sen tuntumaan kokoistaankin suuremmalta.

Lasiseinät varustettiin tilaajan toiveiden mukaan vaaleiksi sävytetyillä umpielementeillä, ovien sähköpielillä ja ovilla. Tilojen jakamisessa hyödynnettiin myös HSL:n äänieristettyjä valkoisella PP-pinnoitteella päällystettyjä umpiväliseiniä. Seinien ja ovien hyvä ääneneristävyys takaa tilojen käyttäjille työskentely- ja opiskelurauhan.

HSL Groupin modulaariset järjestelmäväliseinät soveltuvat ominaisuuksiensa puolesta hyvin vaativaan oppilaitosympäristöön. Mikäli tiloja halutaan tulevaisuudessa järjestellä uudelleen, se tapahtuu nopeasti ja pölyttömästi. Järjestelmäseinät ja muut tilaratkaisut toimitetaan elinkaarimallilla, eli HSL:n kokeneet ammattilaiset vastaavat tarvittaessa tilojen tulevien muutostöiden toteutuksesta koko niiden elinkaaren ajan.